Cookie-kat használunk. Részletek

Termékek Menü

Hogyan vigyél zöld színt az otthonodba? (És hogyan ne?)

Enikő
2019. 01. 30. 20:11:29

Hogyha a zöld és az otthon egy mondatban szerepel, akkor mindenki azonnal a szobanövényekre gondol (esetleg az öko tisztítószerekre); pedig a zöld szín (hogyha szép árnyalatát választod) akkor kifejezetten barátságos, megnyugtató, meleg és otthonos. Tehát vidd be bátran az otthonodba, akár nagy mennyiségben is. 

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban

Máris mutatok néhány szuper példát, de előbb muszáj szót ejteni arról, hogy melyik árnyalatokat kerüld messzire ha az otthonodról van szó: smaragzöld, hullazöld és almazöld

Tény, hogy a smaragzöld önmagában előkelő hatású, főként, ha nemes anyagokon jelenik meg, például bársonyon. Azonban annyira hideg, távolságtartó és barátságtalan, hogy semmiképp nem érdemes az otthonodba bevinned. Ráadásul valami különös oknál fogva elterjedt az utóbbi években a smaragzöld szín korallrózsaszínnel együtt való használata. Az a helyzet, hogy én ennél borzalmasabb, visszataszítóbb párosítást el sem tudok képzeni. 

A hullazöldet két helyen lehet látni nagy mennyiségben, a kórházakban; és az általános iskolák alsó tagozatában, ahol még nem cserélték le a régi kis padokat. Neked melyik vált ki pozitív asszociációt? Na, ezt túltárgyaltuk...

Az almazöld alapvetően üde, pozitív szín. Hogyha a fiad 10 éves, és két év múlva amúgy is újra akarod festeni a szobáját, akkor oda mehet. És a konyhába is, kis felületekre, mert az egészséges ételekre asszociálsz tőle. De ha túlzásba viszed, akkor rád fog telepedni, összenyom, és úgy érzed, még az agyad is zöld lett, és nem bírsz gondolkodni annyira intenzív. 

Tehát ezeket TARTSD TÁVOL AZ OTTHONODTÓL:

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban

Amire neked szükséged van, az egy barátságos mohazöld szín, amit akkor látsz, amikor az erdőben sétálsz, és melletted csodaszép, puha mohaszőnyeg borítja a talajt. Vagy egy visszafogott babérzöld szín: legegyszerűbb ha most kimész a konyhába, előveszed a szárított babérlevelet, amit a székelykáposztába vagy a lencsefőzelékbe szoktál tenni, és életedben először rácsodálkozol a színére. 

Az előnyeik: rengeteg színnel jól társíthatóak, a fémek közül mindennel jól mutatnak, legyen akár arany, ezüst, réz, vagy bronz árnyalat az otthonodban (lámpák, csaptelepek, kilincsek és akasztók), egyértelműen remekül működnek a natúr- és földszínekkel, nagy fehér vagy szürke felületeket keltenek életre; meglepően jól el lehet találni egy bordó-zöld és egy kék-zöld összhangot (de ezzel csak nagyon óvatosan! ha nem vagy biztos magadban, inkább beszélj egy lakberendezővel) és egy csepp napsárga szinte csodákra képes szép zöldek mellett. (Ha szeretnéd jól érezni magad az otthonodban felejtsd el a narancssárgát, a rózsaszínt és a lilát a zöldek mellett)

Jelenítsd meg nagy felületen, a falon; vagy szőnyegen, mintha gyepen sétálnál: 

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban

Vidd be a konyhába vagy a fürdőbe:

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban

Ha kisebb felületen gondolkodsz először, akkor próbáld ki egy bútoron:

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban

Esetleg alakítsd át az otthonod pár nap alatt, és adj hozzá zöld színű kiegészítőket (új ágyneműt, párnákat, képeket, vagy egy szép asztalterítőt):

zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban zold_az_otthonodban 

Képek forrása: Pinterest

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor textil szín lakberendezés